Bakker Jos Knippenborg

Betreft: Recept Roombroodjes

baktemperatuur : 260C
baktijd : 8 minuten
aantal stuks : 30
deegtemperatuur : 24C
mengtijd : 2 minuten
kneedtijd : 6 min.

Grondstoffen:
750 gram patentbloem
60 gram gist
15 gram zout
90 gram krentenbroodverbeteraar
30 gram kleinbroodverbeteraar
15 gram basterdsuiker
405 gram water

Werkwijze:
Kneed van de grondstoffen een soepel, droog en niet te stevig deeg. Bol het deeg glad op en leg het tussen een deegkleedje. Geef het deeg een voorrijs van ca. 20 minuten. Verdelen en opbollen met de machine. Rol de bolletjes tot korte kroketmodellen. Rol ze daarna, met een rolstokje, tot ovale plakjes van 11 x 7 cm. Geef het deegplakje iets dikkere uiteinden. Bestrijk de deegplakjes met olie en vouw ze dubbel. Plaats de broodjes op een schone, licht ingevette bakplaat (3 x 5). Narijs ca. 50 minuten (30C / RV 75 .. 80%). Bak ze goudbruin af. Laat ze goed afkoelen.

Vulling:
1500 gram water
600 gram instant roompoeder (Rap)

Geleer de bovenzijde van het broodje af met gelei of moes. Spuit met een grove kartelspuit de gele room in het opengevouwen broodje en druk deze voorzichtig weer dicht. Decoreer met poedersuiker (gebruik liever een decoreerpoeder, deze smelt minder snel). Presenteren op platen of netjes inpakken in passende dozen. Koel de producten.